KŘUPAVÉ PRECLÍKY - těsto nejen z domácí pekárny
Potřebné ingredience
1/4 l vlažného mléka, 7,5 dkg rozpuštěného másla, 7,5 dkg rozpuštěné hery, 2 malé odměrky soli rovné, 3 dkg cukru, 1/2 kg hladké mouky, 3 dkg droždí !!!
na posyp mák nebo sezam, hrubá sůl, atd...vajíčko na potření
Postup přípravy
Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je hodně mastné, tak to má být, nelepí se na ruce a nepotřebujeme žádnou mouku na podmoučení. Klademe na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme mákem... Vložíme do rozpálené trouby, aby byly preclíky křupavé, pečeme nejprve tak na 170, když začnou trochu červenat, stáhneme teplotu a spíše sušíme, dokud nejsou pěkně zlatavé. Já peču na horkovzduch. Těsto jsem dělala v pekárně, ale jde to i bez ní. Dělala ho už moje babička a ta taky žádnou pekárnu neměla. Těsto vyjde na tři plechy.
vykynuté těsto
takhle nějak vypadají, než jdou do trouby. Čím budou tenčí, tím budou křupavější a nejlepší jsou když se posypou tou hrubou solí
A ještě ukázka, kolik je z jedné dávky, teda několik jich už chybí. Každý je jiný, dělala jsem je s šestiletou dcerou, tak to podle toho vypadá
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé